Graphics Package Software Computer Science MCQs

1. GKS stands for?
   a) General Kernel System
   b) Graphics Kernel System
   c) Graphics Kernel Software
   d) General Kernel Software

ANSWER: B

2.      CAD stands for?
a) Computer Aided Design
b) Calculation Aided Design
c) Computer Aided Draft
d) Calculation Aided Draft

ANSWER: A

3.      In CAD, objects are displayed in block format.
a) True
b) False

ANSWER: B

4.   A graphics method in which one object is transformed into another.
a) animation
b) morphing
c) designing
d) graphics art

ANSWER: B

5.   Producing graphical representations for scientific, engineering, and medical data sets.
a) Scientific Analysis
b) Plot Visualization
c) Plot analysis
d) Scientific visualization

ANSWER: D

6.      _____________________Used to produce illustrations for reports or for generation of slides.
a) Animation Graphics
b) Spreadsheet graphics
c) Graphics package
d) Presentation graphics

ANSWER: D

7.       ________________applies techniques to modify or interpret existing pictures such as photographs and TV scans.
a) Scientific Analysation
b) Scientific Visualization
c) Image processing
d) Business visualization

ANSWER: C

 8. ________ is a  simple technique of X-ray photography which  allows cross-sectional views of physiological systems to be displayed.
a) Photography
b) Image processing
c) Visualization
d) Tomography

ANSWER: D

9.  The major component of GUI.
a) Icons
b) Links
c) Window Manager
d) Cells

ANSWER: C

10. A set of libraries that provide programmatically access to some kind of graphics 2D functions.
a) Graphics Package
b) Formatting Package
c) Animation Package
d) Design Package

ANSWER: A

1 thought on “Graphics Package Software Computer Science MCQs”

Leave a Comment