Spreadsheet Package Computer Science MCQs

1.      In a spreadsheet, letters are used to represent _____________
        a) Cells
        b) Rows
        c) Columns
        d) Blocks

ANSWER: A

2.   Cells are identified by a combination of letters and numbers.
      a) True 
      b) False
      c) Not Sure

ANSWER: A

3.   A numeric data analysis tool that allows us to create a computerized ledger.
      a) Word processing package
      b) Mathematical package
      c) Graphics package
      d) Spread Sheet Package

ANSWER: D

4.    Spreadsheets cannot:
        a) do calculations  
        b) create graphics
        c) plot graphs   
        d) plot charts

ANSWER: B

5.    An easier way to set up complicated calculations.
       a) Functions
       b) Fractions
       c) Booleans
       d) Fractions

ANSWER: A

6.  The cell that is in use.
      a) Highlighted cell 
      b) Main cell
      c) Active cell
      d) Formula cell

ANSWER: C

1.   7.    Which of the following isn’t a part of a spreadsheet?
      a) row number
      b) column number
      c) column letter
      d) cell address

ANSWER: B

1.   8.   The placement of information within a cell at the left edge, right edge, or centered is :
     a) Indentation
     b) Placement
     c) Identification
     d) Alignment

ANSWER: D

9.  ______________ help us to see patterns.
    a) Spreadsheets
    b) Calculations
    c) Charts
    d) Graphs

ANSWER: C

1. 10.   A change in the appearance of a value or label in a cell.
      a) Alteration
      b) Format
      c) Indentation
      d) Design

ANSWER: B

11.      Which of the following is spreadsheet software?

a) LOTOUS 123

b) MS Excel

c) a and b  

d) Word

ANSWER: C

12.      An entry in a spreadsheet cell like”=(B2+B)/2″ is be an example of:

a) Function

b) Calculation

c) Formula

d) Letters

ANSWER: C

13.    A block of cells is called:

a) Function

b) Calculation

c) Formula

d) Range

ANSWER: D

14.    Absolute reference is created by adding:

a) $ sign

b) * Siggn

c) @ Sign

d) # Sign

ANSWER: A

15.    The tool used for constructing a formula is called:

a) FormulaFilter

b) Formula Painter

c) Formula Bar

d) Formula Wizard

ANSWER: C

1 thought on “Spreadsheet Package Computer Science MCQs”

Leave a Comment